Remus Capota are 38 de ani si o avere de milioane de euro, facuta in special din imobiliare, atat in perioada de boom a pietei, cat si pe timp de criza. Nu ii place sa apara in presa sau sa fie fotografiat, sa dea cifre despre veniturile sale sau sa vorbeasca despre planurile de viitor. Isi descrie businessul simplu si concis: “Pot construi orice, dar vreau sa ma bucur de ceea ce fac”.
Numele lui Remus Capota nu a aparut des in presa, desi cladirile pe care le-a dezvoltat au schimbat major zonele din Bucuresti in care au fost construite: pe de o parte, Cubic Center, in Pipera, (n.r.: cladire vanduta ulterior fondului de investitii Fabian, detinut in prezent de Dinu Patriciu), iar pe de alta parte, Barbu Vacarescu Office, amplasata vizavi de complexul sportiv Dinu Pescariu.
Ne-am intalnit la restaurantul Sofa, din cladirea Barbu Vacarescu Office, restaurant detinut tot de Remus Capota. In aceeasi cladire, la ultimul etaj, se afla si biroul sau.
“Acest proiect a fost o provocare: m-a ajutat pozitia terenului si imaginea cladirii. Tot ce am facut de-a lungul timpului am facut temeinic, nu m-am bazat doar pe ratiuni economice. Inclusiv restaurantul. Este ceva ce-i face fericiti pe angajatii de aici: isi beau cafeaua dimineata, apoi vin si iau pranzul, pentru care avem o oferta cu 20 lei....Lucrurile marunte sunt cele care fac diferenta”, spune managerul.
O cladire construita si inchiriata in criza Cladirea Barbu Vacarescu Office are sapte etaje (P+6+unul tehnic) si o suprafata totala de 3.600 mp, necesitand o investitie de sase milioane de euro. Inceputa in plina criza, la finalul anului 2010, Barbu Vacarescu Office este in prezent complet inchiriata, un lucru greu de atins pentru cele mai multe proiecte de birouri din Capitala. De inchirirea cladirii s-a ocupat compania de consultanta imobiliara The Advisers/Knight Frank, care a adus chiriasi prec