Un redactor-şef din Televiziunea Română realizează după o vreme că vede la lucru, în redacţia sa, mai puţini oameni decît apar pe ştatele de plată. Cere organigrama şi face o listă cu cei despre care nu ştie nimic. Apoi se apucă să-i sune. Primul număr pe care-l formează e al unei doamne. Cînd aceasta îi răspunde, el se prezintă şi îi spune că, dacă tot lucrează în redacţia respectivă, ar fi bine măcar să se cunoască. Dama dă din colţ în colţ. La scurt timp după ce termină convorbirea, omul nostru primeşte un telefon de la unul dintre şefii mari de la TVR, care-l muştruluieşte că şi-a permis să o deranjeze pe distinsa doamnă. Apoi află că e amanta unuia care a fost ministru acum vreo zece ani şi care nici măcar nu mai are vreo poziţie importantă în momentul de faţă. Dar miniştrii trec, amantlîcurile rămîn. Desigur, lista de „fantome“ care-şi iau salariile de la TVR a rămas şi ea neatinsă.
DE ACELASI AUTOR Premiile acestei rubrici pentru 2012 Actorul şi televiziunea Cine pleacă, cine rămîne Ordonanţa pe furişUnul dintre atuurile Televiziunii Române e că are o arhivă impresionantă, cu exclusivităţi şi înregistrări rare, pentru că mult timp a fost singura televiziune de la noi. La un moment dat, unele înregistrări din arhivă au început să apară pe DVD-uri şi să fie comercializate. Fapt lăudabil din punctul de vedere al consumatorilor, numai că de acest lucru nu s-a ocupat instituţia publică din Pangratti, ci o firmă privată. Care, desigur, a încasat şi bani din comercializarea produselor TVR. Faptul acesta e însă nimic, pe lîngă acela că televiziunea publică nu mai poate să difuzeze după pofta inimii ce a apărut pe DVD-uri din arhiva proprie, deoarece copyright-ul se află acum la firma respectivă.
În timpul unei înregistrări a unei emisiuni pentru TVR Cultural, prezentatorul vorbeşte ce vorbeşte, dar la un moment dat trebuie să se oprească, să-i roage pe