Cele două state care s-au aflat şi în spatele virusului informatic Stuxnet au anunţat că au creat virusul Flame pentru a urmări în secret reţelele informatice din Iran.
Israelul şi SUA au proiectat atacul cibernetic Flame în speranţa că vor putea controla calculatoarele funcţionarilor iranieni, trimiţând un flux constant de informaţii utilizate în campania de război cibernetic aflat în desfăşurare. Potirvit washingtonpost, acest malware a monitorizat reţelele computerelor iraniene, trimiţând înapoi un curs stabil de informaţii pentru a pregăti o campanie de război cibernetic.
În realizarea acestui software puternic au fost implicate Agenţia Naţională de securitate, CIA şi armata Israelului şi a inclus folosirea software-ului distructiv folosit în trecut de virusul Stuxnet. Oficialii americani au anunţat că Stuxnet şi Flame au fost doar începutul, campania urmând să se extindă pentru a opri programul nuclear iranian.
Săptămâna trecută, când s-au descoperit similarităţi între “ADN”-ul virusului cu cele ale Stuxnet, au existat speculaţii că SUA şi Israelul s-ar afla în spatele acestuia, zvonuri pe care oficialii celor două state au refuzat atunci să le comenteze. Complexitatea şi funcţionalităţile acestui malware le-a depăşit cu mult pe cele ale ameninţărilor informatice cunoscute până în prezent. Flame a fost descoperit de experţii Kaspersky Lab în timpul unei investigaţii iniţiate la cererea Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor (ITU), un organism specializat al ONU, cu sediul la Geneva.
Cele două state care s-au aflat şi în spatele virusului informatic Stuxnet au anunţat că au creat virusul Flame pentru a urmări în secret reţelele informatice din Iran.
Israelul şi SUA au proiectat atacul cibernetic Flame în speranţa că vor putea controla calculatoarele funcţionarilor iranieni, trimiţând un flux constant de informaţii ut