* Renunţarea la fumat este o sarcină cu adevărat dificilă. În primele zile, organismul are nevoie de ajutor, pentru a-i înlesni trecerea prin acest proces chinuitor *
Ceai de eucalipt
La o lingură de frunze uscate de eucalipt, se toarnă două căni de apă clocotită şi se lasă la infuzat timp de o oră. Se strecoară, se adaugă câte o lingură de miere şi de glicerină. Amestecul se bea timp de o lună, de patru ori pe zi, câte un sfert de cană. Eucaliptul este o plantă medicinală originară din Australia, recunoscută pentru efectele sale benefice asupra aparatului respirator.
Suc de brusture
Cinci linguriţe de suc de brusture se amestecă cu aceeaşi cantitate de apă sau de suc de cartofi. Se bea înainte de culcare, timp de două săptămâni. Brusturele are proprietăţi detoxifiante, ajutând la eliminarea mai rapidă a substanţelor nocive acumulate în organism, după perioada de fumat.
Decoct din cereale
1. La o lingură de fulgi de ovăz, se toarnă două căni de apă călduţă şi se lasă peste noapte într-un vas acoperit. Dimineaţa, preparatul se dă în clocot, se lasă la răcit şi se strecoară. Se bea timp de o lună, câte o jumătate de cană, înainte de fiecare masă.
2. Câte 100 de grame de orz, ovăz, secară şi mei se amestecă bine. Peste această mixtură se toarnă un litru de apă, se pune pe foc şi se fierbe 10 minute. După ce s-a răcit, se toarnă într-un vas de sticlă termoizolant şi se lasă 24 de ore. Se strecoară. Se bea o jumătate de cană de trei ori pe zi.
Esenţă împotriva dorinţei puternice de fumat
O linguriţă de ceai negru, câte o jumătate de linguriţă de pulbere de cicoare, urzică, mentă şi valeriană se amestecă bine. Se depozitează într-un recipient de sticlă închis ermetic. Se foloseşte împotriva dorinţei puternice de a fuma: la două căni de apă în fierbere, se pune