Se implica in proiectul de candidatura al orasului Alba Iulia la statutul de Capitala Culturala Europeana 2020, are planuri mari de investitii in imobiliare si destinatia sa preferata este “acasa”, in Israel. David Hay, directorul executiv al AFI Europe, unul dintre cei mai mari dezvoltatori din Romania, a acceptat invitatia Wall-Street.ro, la un pranz, care s-a transformat intr-o experienta culinara.
@Wall-Street Lunch este un feature editorial deja traditional: interviuri inedite acordate jurnalistilor nostri de catre cei mai reprezentativi oameni din businessul romanesc, intr-un cadru informal si relaxat.
L-am intalnit pe David Hay la pranz in mallul AFI Palace Cotroceni, primul proiect dezvoltat de AFI pe plan local si cel mai performant mall din Romania, conform unui studiu al companiei de consultanta Colliers.
“Atat eu, cat si colegii mei incercam sa ne cheltuim banii pe cat posibil in centrul comercial”, spune seful AFI Europe, asa ca managerul mananca des in incinta AFI Palace, o destinatie convenabila si prin prisma faptului ca birourile dezvoltatorului sunt amplasate in incinta mallului.
La pranzul cu Wall-Street.ro, Hay a ales restaurantul libanez Al Wady. A ales o masa cu vedere spre patinoarul din centrul comercial, asa ca pe parcursul discutiei a putut observa si miscarile din mall.
“Imi place mancarea libaneza. Israelul si Libanul sunt state vecine, asa ca ceea ce este cunoscut aici ca mancare libaneza este, de fapt, mancarea traditionala in intreaga regiune”, a explicat David Hay, in timp ce hotaram ca ar trebui sa ne aventuram intr-o experienta culinara cat mai completa si sa comandam o intreaga serie de aperitive. Il las pe managerul AFI sa aleaga preparatele: de la tabouleh, fatoush, humus, falafel sau haloumy, la o salate si un mixed grill.
In timp ce asteptam cele aproape 10 aperitive care sa ne introduca