Există destinaţiile clasice, dacă nu vrei să stai la cozi interminabile şi să experimentezi sauna în aer liber. Fă alegeri inteligente şi optează pentru altceva: mergi pe urmele primilor turişti. Roma, Viena şi Londra te aşteaptă şi la anul!
Turismul modern pare să fi început o dată cu inaugurarea sistemelor de cale ferată din Europa şi Asia. După ce sistemul feroviar de transport s-a extins în toate ţările europene, turismul a devenit accesibil claselor de mijloc. Compania britanică Thomas Cook este cel mai vechi operator de turism din lume şi a luat naştere o dată cu dezvoltarea staţiunilor de pe litoralul britanic, care au început să ofere servicii pentru toate clasele sociale. La început, compania plimba turiştii din Leicester prin insulele britanice şi se ocupa de cazare şi călătorie contra unei taxe unice, lucru nemaiîntâlnit până atunci. În 1885, Thomas Cook a dus un grup de turişti la Paris, la Marea Expoziţie. În urma succesului înregistrat cu prima călătorie oferită peste hotare, compania a oferit noi rute către Europa, Orientul Mijlociu şi America. În 1869, după inaugurarea Canalului Suez, Orientul Mijlociu devenise mai accesibil şi mai sigur pentru turişti. Între timp, Alpii deveniseră punctul de atracţie pentru suferinzi, iar familiile regale erau urmate de turişti prin toate staţiunile din Marea Britanie, Franţa şi Spania. Aşa s-a născut turismul modern. În prezent, o ţară fără un turism de calitate este o ţară de mâna a treia, iar statele care înregistrează un mare aflux de turişti tind să ofere, cu precădere, anumite destinaţii. Poţi să alegi însă cele mai populare destinaţii din secolul 19. Îţi garantăm că farmecul locurilor este irezistibil.
O croazieră pe Nil
În prima jumătate a secolului 19, croazierele pe Nil se făceau cu ajutorul unor ambarcaţiuni foarte lente, construite din lemn. Aproape fiecare european îşi dorea să petreacă pu