Marţi, 26 iunie, de la ora 19:00, la Aiurart, Andreea Cioran deschide prima sa expoziţie personală de fotografie sub titlul “Femeia ca obiect de consum”. Expoziţia cuprinde un grupaj de zece lucrări alcătuite din fotografii dispuse pe simeze într-un joc al combinaţiilor şi al referinţelor estetice la artişti care au redat sexul frumos în lucrări iconice: Renoir, Modigliani sau Kupka.
Expoziţia poate fi vizitată zilnic, în intervalul 15:00-19 :00, până pe 10 iulie (accesul este liber).
“Odată cu câştigarea diverselor libertăţi, sexul feminin a primit noi îngrădiri de ordin estetic, care îi impun să arate într-un mod departe de anatomia reală a majorităţii femeilor. Deşi ea este liberă în capitalism, femeia devine sclava unui ideal de frumuseţe pe care cu greu îl poate atinge. În acelaşi timp ea se subjugă de bună-voie diverselor intervenţii asupra propriului trup, care ar putea-o ajuta să îndeplinească noul canon de frumuseţe, chiar şi cu riscul sănătăţii sau al vieţii. Ea nu ţine cont de faptul că imaginea sex-simbolului anonim care vinde orice este una mai degrabă virtuală, retuşată digital, nu doar cu ajutorul machiajului şi a altor artificii, care, ca produs final nu mai seamănă cu fizicul feminin original de la care s-a pornit în crearea respectivei fiinţe cu aspect idealizat. „Sunt o iluzie optică”, declara super modelul Clotilde. „Nici eu nu-i semăn lui Cindy Crawford când mă trezesc dimineaţa”, declara în urmă cu câţiva ani celebrul top model.
"Problema nu este una exclusiv contemporană, ci are o vârstă înaintată, ceea ce se poate observa de-a lungul istoriei artei. Pe parcursul timpului s-a modificat pe alocuri în funcţie de contextul social, însă esenţa sa a rămas aceeaşi: femeia este împinsă din copilărie – din diferite motive, în funcţie de epocă – să aibă cât mai multă grijă de aspectul său exterior, scopul principal fiind întotdea