După o relativă absenţă a interesului cumpărătorilor, bijuteriile câştigă din nou teren în licitaţiile publice. Pandantive, broşe, brăţări, coliere din aur sau argint, cercei din aur - lucrate în ateliere din Anglia, Rusia, Austro-Ungaria sau Brazilia au făcut deliciul amatorilor de piese rare, în licitaţiile recente din Bucureşti.
Cele mai mari preţuri de achiziţie le-au atins o pereche de cercei, model clipsuri cu tijă, din aur de 18 K lucrat manual, având monturi calibrate cu diamante tăietură briliant şi rubine carré - adjudecată la 4.300 lei, şi o broşă englezească model fundă stilizată, din aur 18 K, pavaj cu diamante tăietură brilliant, safire carré, poanson "Shefield - Anglia 1904" şi poanson de meşter "L.A." vândută pentru 3.800 lei.
De asemenea, luna iulie vine cu bijuterii rare într-o licitaţie a casei Artmark (din 8 iulie), sub titlul "Licitaţia de bijuterii de epocă şi de colecţie", într-un duplex Mamaia - Bucureşti. Casa amintită propune o selecţie valoroasă de bijuterii aristocratice, istorice şi de autori renumiţi. Licitaţia, organizată de Artmark la Hotel Vega, în duplex cu Bucureşti, aduce 98 de piese de excepţie. În Capitală, licitaţia se va desfăşura la sediul Artmark din Palatul Cesianu-Racoviţă, unde loturile pot fi vizionate în perioada 29 iunie - 2 iulie. Piesele forte ale licitaţiei sunt bijuteriile realizate de case europene celebre - Korloff, Crivelli, Schoeffel, de Grisogono - semnate de creatori contemporani de prestigiu, precum Gilberto Preda, Paolo Piovan Giorelli, Claudio Fiorentino, Leo Pizzo - sau de artişti faimoşi ai secolului trecut, între care Joseph Resch, bijutierul Regelui Carol I. Vedeta licitaţiei este un spectaculos colier de seară, compus din cinci lanţuri din aur alb, decorate cu 1.000 de diamante cu tăietură briliant de 28,60 carate, bijuterie estimată la 80.000 - 105.000 de euro.
Între bijuteri