Desi canicula nu prea ne imbie sa dam drumul la cuptor, totusi dimineata pe racoare e ok si astfel avem un desert pentru ziua respectiva. Acesta prajiturica o puteti servi fie ca o felie de tort, fie sub forma patrata. Merge tare bine langa o cafea sau o cana rece de lapte. Prajitura cu cirese si nuci
Sursa imagine: culoriledinfarfurie.blogspot.ro
Ingrediente:
Blat:
* 150 g unt
* 250 g zahar farin
* 1 zahar vanilat
* 4 oua
* 300 g faina
* 150 g miez de nuca
* 1/3 lingurita sare
* 1/2 plic praf de copt
Decor:
* 500 g de cirese fara samburi
* 150 g nuci
Mod de pregatire:
Pentru blat sunt doua metode de lucru.
Prima: se mixeaza untul cu zaharul si zaharul vanilat, potrivit culoriledinfarfurie.blogspot.ro.
Se incorporeaza pe rand ouale, apoi faina.
Intr-un bol se pum ingredientele uscate, faina, zaharul farin, zaharul vanilat si praful de copt.
Adaugam apoi untul taiat cubulete, il incorporam folosind mainile si obtinem un aluat nisipos.
Adaugam apoi pe rand ouale.
Compozitia nisipoasa se va transforma intr-un aluat legat si cremos.
Se incorporeaza si nucile pisate, nu date prin masina.
Ciresele le curatam de coditele, le spalam si apoi le scoatem samburi, astfel ca sa ramana intregi.
Nucile te taiem cu un cutit.
Tapetam o tava rotunda de tort de 26 cm cu hartie de copt si rasturmam aluatul.
Asezam deasupra ciresele si nucile taiate.
Se da tava la cuptorul preincalzit in prealabil pentru 50 de minute sau mai exact pana trece testul cu scobitoarea care trebuie sa iasa curata.
Cand este gata, se scoate din forma, se lasa sa se racesca si se serveste.
E minunata ... incercati!