Grecia va juca împotriva Germaniei în sferturile de finală ale Campionatului European, contra Băncii Mondiale în semifinale și împotriva Fondului Monetar Internațional în finala acestei competiții. Aceasta este doar una din multele glume, unele mai bune, altele mai slabe, care au apărut după calificarea surprinzătoare a Greciei în sferturile de finală ale CE 2012, unde va avea de înfruntat Germania.
Pentru mulți microbiști care urmăresc politica globală și economia mondială, acest meci a căpătat o semnificație aparte. Germania este considerată de mulți drept stăpânul economic al Greciei în mijlocul crizei financiare europene. La rândul său, Grecia este văzută ca o țară pe marginea prăpastiei fiscale, dependentă de influența și bunăvoința birocraților lipsiți de orice fel de sentiment de la Berin, consideră CNBC.
Jucători mult prea profesioniști
Simon Kuper este un cunoscut scriitor, autor al multor cărți despre fotbal. Multe din cărțile sale sunt un amestec de fotbal și analiză economică, precum „Soccernomics: Why England Loses, Why Germany and Brazil Win, and Why the U.S., Japan, Australia, Turkey and Even Iraq Are Destined to Become Kings of the World’s Most Popular Sport” (Fotbal și economie: de ce Anglia pierde, de ce Germania și Brazilia câștigă și de ce Statele Unite, Japonia, Australia, Turcia și chiar Irakul sunt menite să devină regii celui mai popular sport din lume) și „Soccer Against the Enemy” (Fotbal împotriva inamicului”, despre cum acest sport este influențat și influențează, la rândul său, politica și cultura în vreo 24 de țări diferite.
Conform lui Kuper, „în majoritatea meciurilor, inclusiv în acesta, jucătorii au devenit prea profesioniști ca să aducă politica pe teren. Pur și simplu nu se vor gândi la acest lucru”. Autorul consideră că acest lucru contează doar pentru fani – în cazul suporterilor Greci, aceștia vor co