Ministrul economiei, Daniel Chiţoiu, a precizat, la Craiova, că de anul viitor este posibil ca firmele care investesc în cercetare-inovare să aibă deductibilitate din punct de vedere fiscal de la 50% până la 100%. La întâlnirea de la Craiova, ministrul a spus că practica tinerilor în mediul privat trebuie să devină obligatorie.
Ministrul economiei, comerţului şi mediului de afaceri, Daniel Chiţoiu, a participat vineri la seminarul „Strategii de dezvoltare a parteneriatului dintre mediul universitar şi cel socio-economic“, organizat de Universitatea din Craiova. La eveniment au participat oameni de afaceri din mai multe domenii de activitate, precum şi preşedinţi ai consiliilor judeţene din Oltenia, primarii municipiilor din zonă, reprezentanţi ai Prefecturii Dolj, dar şi reprezentanţi ai mediului academic. Întâlnirea a avut drept scop iniţierea unei colaborări de durată între mediul de afaceri şi cel universitar, astfel încât studenţii craioveni să facă practică la firmele locale, în cât mai multe domenii.
„Ne-am gândit că ar fi util să avem o astfel de întâlnire cu administraţia centrală şi locală, cu mediul socio-economic, care trebuie să implementeze această inovare, pentru a avea o Românie competitivă. Ţelul nostru este să vedem cum să devenim competitivi la nivel regional“, a spus rectorul Universităţii din Craiova, Dan Claudiu Dănişor. Cum în sală erau numeroşi cercetători, iar unul dintre scopurile întâlnirii a fost şi acela de a promova cercetarea şi inovarea în rândul firmelor, ministrul economiei, comerţului şi mediului de afaceri, Daniel Chiţoiu, a precizat că se pregătesc facilităţi fiscale pentru firmele care fac cercetare: „În programul de guvernare avem prevăzute o serie de măsuri pentru a sprijini domeniul cercetării-dezvoltării. Cel mai important punct pentru mediul de afaceri este să acordăm deductibilitate de 50% şi până la 100% pen