Părintele informaticii moderne, Alan Mathison Turing, celebrat de Google prin un doodle la 100 de la naştere, a fost unul dintre cei mai nedreptăţiţi genii din istorie.
Geniu al matematicii şi unul dintre pionierii computerului modern, Alan Mathison Turing, a trebuit să aştepte până în 2009 pentru a-i fi recunoscute meritele aduse informaticii şi nu numai, de-a lungul carierei sale. Deşi în timpul celui de-al doilea război mondial, Alan Turing a creat dispozitivul „Bombe”, o maşinărie de descifrat codurile maşinii germane Enigma şi a ajutat la decodificarea cifrului Lorenz dintr-o maşină performantă a germanilor, acesta a fost denigrat în public în 1952 din cauza preferinţelor sexuale.
Înainte de scandalul sexual din 1952, în 1945, pentru meritele din război el a fost decorat cu Ordinul Imperiului Britanic, dar cu toate acestea relaţia sa homosexuală cu Arnold Murray aproape că l-a făcut să ajungă în închisoare. Deşi atunci când a fost judecat pe 31 martie 1952, Alan Turing a fost prezent ca o „comoară naţională” acest lucru nu a contat foarte mult pentru juriu, care orbit de homofobie i-a oferit britanicul două variante: fie închisoarea, fie tratatament împotriva homosexualităţii. Acesta a ales tratamentul având acelaşi efect cu o castrare medicală, menită să reducă libido-ului sexual. Din cauza estrogenului prevăzut în tratament, în 1954 lui Alan Turing au început să îi crească sânii şi a intrat în depresie, murind, accidental sau nu, otrăvit cu cianură.
La 55 de ani de la acest eveniment, fostul prim ministru britanic, Gordon Brown a a prezentat scuze oficiale din partea guvernului Britanic pentru modul în care Alan Turing a fost tratat după război. Înainte de această aniversare a 100 de ani de la naşterea sa, omagiată de Google printr-un doodle, un premiu care se acordă personalităţilor cu un aport deosebit la ajutarea victimelor homofobiei di