- Social - nr. 121 / 23 Iunie, 2012 Pentru prevenirea efectelor cauzate de temperaturile ridicate, se recomanda: - evitarea expunerii la soare intre orele 11-18, cand temperaturile ating valori maxime (in acest mod scade si riscul de cancer cutanat); - folosirea mijloacelor de protectie (palarii, ochelari de soare, umbrele) si purtarea hainelor subtiri, lejere, confectionate din tesaturi naturale in culori deschise; - consumarea zilnica a 1,5-2 litri de lichide, constand in ceaiuri, sucuri dulci, apa minerala etc.; se recomanda consumul unui pahar de lichid la fiecare 15-20 minute, fara a astepta sa apara senzatia de sete; - evitarea consumului de alcool, deoarece favorizeaza deshidratarea; - evitarea bauturilor cu continut ridicat de cofeina (cafea, cola) si a bauturilor carbogazoase, deoarece acestea sunt diuretice; - consumarea de alimente usoare si proaspete, in special legume si fructe bine spalate, evitand pe cat posibil alimentele bogate in grasimi; - evitarea eforturilor fizice sustinute in perioada zilei in care temperaturile ating valori mari; - dusuri frecvente cu apa la temperatura moderata. Nu uitati: cei mai vulnerabili sunt copiii, varstnicii, pacientii cu afectiuni respiratorii, cardiovasculare si neurologice, care trebuie sa fie si cei mai precauti. LETITIA BOTA - Social - nr. 121 / 23 Iunie, 2012 Pentru prevenirea efectelor cauzate de temperaturile ridicate, se recomanda: - evitarea expunerii la soare intre orele 11-18, cand temperaturile ating valori maxime (in acest mod scade si riscul de cancer cutanat); - folosirea mijloacelor de protectie (palarii, ochelari de soare, umbrele) si purtarea hainelor subtiri, lejere, confectionate din tesaturi naturale in culori deschise; - consumarea zilnica a 1,5-2 litri de lichide, constand in ceaiuri, sucuri dulci, apa minerala etc.; se recomanda consumul unui pahar de lichid la fiecare 15-20 min