O manichiură perfectă nu poate exista în afara unui bun dizolvant de unghii. De unde şi importanţa alegerii acestuia. Iată de ce trebuie să ţii cont atunci când îl cumperi. O manichiură perfectă nu poate exista în afara unui bun dizolvant de unghii. De unde şi importanţa alegerii acestuia. Iată de ce trebuie să ţii cont atunci când îl cumperi.
Formula perfectă
Ce elemente trebuie să conţină dizolvantul:
- solvanţi. Substanţe compuse din amestecuri de esteri şi alcooluri. Aceştia au rolul de a curăţa unghia, eliminând anumiţi compuşi ai lacului.
- substanţe grase. Uleiuri vegetale (ricin, migdale dulci, avocado, măsline), derivaţi din lanolină, parafină lichidă, glicerină şi vitamina E. Aceste substanţe au rol de hidratare şi hrănire a unghiei şi de protecţie.
- apă. Amestecată cu grăsimile adăugate, apa va crea un film gras care va rămâne pe unghie după ce foloseşti dizolvantul.
- alte substanţe: parfumuri, pentru a-l face mai plăcut la utilizare; coloranţi, pentru aspectul estetic.
La ce să fii atentă
La conţinutul în acetonă. Chiar dacă este un bun dizolvant şi elimină orice tip de lac de unghii este un compus agresiv care usucă unghia şi pe termen lung chiar o poate distruge. De aceea multe mărci de dizolvant au eliminat această substanţă din compoziţie.
Ce calităţi trebuie să aibă
- Să elimine orice urmă de lac. Nu freca unghia cu discheta îmbibată în acetonă. Mai bine ţine-o câteva secunde pe unghie şi apoi las-o să alunece înspre partea de sus a acesteia.
- Să nu fie agresiv pentru piele şi unghii, adică să nu las urme albe. E preferabil ca pe unghie să rămână o peliculă grasă.
- Să fie plăcut la utilizare, fără a avea un miros prea puternic sau să fie înţepător pentru unghie.
Truc
După ce îţi cureţi unghiile, foloseşte o cremă pentru mâni şi unghii sau aplică un tratament