Părinţii care nu iau vacanţă odată cu cei mici pot apela la firme specializate pentru a-i distra. Sursa: OXIGENSPORT
Educaţia poate să continue şi în vacanţa de vară pentru cei peste trei milioane de elevi pentru care, vineri, a fost ultima zi de şcoală.
Ca să nu fie acuzaţi că le permit copiilor să stea ţintuiţi ore în şir în faţa calculatorului, părinţii cu joburi solicitante îşi pot trimite micuţii în tabără, la afterschool, şcoli de vară sau ateliere de creativitate.
Bucureştenii sunt cei mai norocoşi la acest capitol. La Muzeul Ţăranului Român, atelierul de creativitate se desfăşoară pe tot parcursul lunii iulie şi merge pe principiul "în orice copil se ascunde un mic artist".
Astfel, de la primele ora ale dimineţii şi până la prânz, contra sumei de 20 de lei, copiii între 7 şi 16 ani vor învăţa să facă fotografii, să-şi confecţioneze singuri păpuşi din lână, să picteze pe diverse suporturi şi chiar să ţeasă la război. Detalii pe www.muzeultaranuluiroman.ro.
After-school pe post de bonă
Părinţii ocupaţi au la îndemână şi varianta after-school, un soi de şcoală-hibrid, unde educaţia se împleteşte cu joaca.
"În vacanţă, cel mai mult le lipseşte socializarea cu ceilalţi. O săptămână costă mai puţin de 300 de lei, inclusiv masă de prânz şi 2 gustări", spune Monica Sora, proprietara OxigenSport, un after-school din Capitală.
Prinşi cu activităţile, micuţii nu simt nevoia de televizor sau de calculator. "În fiecare săptămână ne plimbăm printr-o ţară străină, iar lecţiile sunt presărate cu jocuri", povesteşte Monica Sora, fost profesor de matematică.
Pe lângă asta, copiii pot opta să meargă în excursie la mare, în Grecia sau la munte, în ţară. Ultima variantă include cursuri de călărie sau tiroliană, toate cu supravegherea specialiştilor.
Şcoală de vară pentru autişti
Şcoala de vară "Step-bystep" e un program desti