Convenţia de tatuaje de la Sibiu este cel mai mare eveniment de gen din Europa de Est şi a adus în faţa publicului peste 50 de artişti tatuatori.
Turişti din toată lumea s-au adunat în week-end la Sibiu, oraş care s-a transformat, timp de trei zile, în capitala mondială a tatuajelor. Peste 50 de artişti din toate colţurile lumii, din Europa până în Statele Unite ale Americii, Noua Zeelandă sau Tahiti, s-au reunit în urbea de pe Cibin la cea de-a patra ediţie a Transilvania Tatoo Expo, cel mai important eveniment de acest gen din Europa de Est.
De la tatuajele tribale la Chuck Norris
De departe unul din standurile cu cei mai mulţi vizitatori a fost cel al tatuatorilor din Noua Zeelandă. Aceştia fac modele tradiţionale maori, la care folosesc şi acum o tehnică veche de sute de ani. Lucrează cu dălţi de os şi beţe de lemn, iar rezultatele sunt spectaculoase.
„Folosim instrumente tradiţionale, şi maşina dar în primul rând instrumentele tradiţionale. Am învăţat pe insulă, de la cei de acolo. Tehnica e diferită, oamenii sunt surprinşi, nu cunosc tatuajele tradiţionale, dar le place când văd ce facem de fapt”, a povestit Matea, un tatuator maori.
Unul din cei mai cunoscuţi tatuatori ajunşi la Sibiu a fost americanul John Montgomery, artist recunoscut în lumea întreagă pentru creaţiile sale.
John spune că, pe lângă modelele clasice, a avut parte mai tot timpul şi de cereri ciudate, dar şi de clienţi de toate vârstele
„Fac de toate, am cereri ciudate tot timpul. De exemplu, am avut solicitări de la oameni care vor fotografii cu zombie. Iar cei care vin la mine, pentru tatuaje, sunt de toate vârstele, am avut şi clienţi de 85 de ani”, spune Montgomery.
Cea mai bună reclamă pentru creaţiile artistului american o reprezintă chiar soţia sa, Terri, care are braţele, picioarele şi spatele acoperi