Ion Lăceanu, supranumit "omul orchestră" pentru că poate cânta la nouă instrumente, este mai vioi ca oricând la cei 76 de ani Şi nu se lasă intimidat de concurenŢa acerbă de pe piaŢa muzicală.
Cu toate că a fost internat aproape o săptămână la Spitalul Fundeni, pe fondul unei crize de rinichi, Şi-a revenit Şi e gata de muncă. "FraŢilor, staŢi liniŞtiŢi că nu am murit. Am avut pietre la rinichi Şi am fost la spital să mi le dizolve. M-am speriat foarte tare, dar nu a fost vorba despre nimic grav. Mă simt foarte bine Şi mă pregătesc să plec la CostineŞti, unde o să cânt toată vara pe terasa unui restaurant", ne-a declarat artistul. Cu mai mult de 56 de ani de carieră în spate, Ion Lăceanu se poate mândri că a văzut peste 50 de Ţări din toată lumea Şi că a cântat pentru J.F. Kennedy, cu care a Şi dat mâna, pentru Mihail Gorbaciov, dar Şi pentru celebrul pianist Arthur Rubinstein.
PERSONALITATE. PreŞedintele Kim-Ir-Sen ciocneŞte un pahar de Şampanie cu membrii ansamblului folcloric unde activa Ion LăceanuO amintire specială se referă la pictorul spaniol Salvador Dali. Impresionat de talentul artistului român, Dali i-a dăruit acestuia o schiŢă care îl reprezintă pe Ion Lăceanu în port popular, pe bicicletă, "în căutare de noutăŢi muzicale". "Dragul meu Ion, îŢi mulŢumesc pentru toate bucuriile muzicale pe care mi le-ai făcut în toate turneele tale", este mesajul semnat de Salvador Dali. În perioada comunismului, Ion Lăceanu s-a bucurat de o mare admiraŢie din partea cuplului CeauŞescu, care l-a răsfăŢat ca pe un membru al familiei. "Când mă chema CeauŞescu să îi cânt, mâncam ce mânca Şi el. Eu aveam salariu de 600 de lei pe lună Şi el îmi dădea pe seară 350 de lei. A fost un om deosebit, care a Ţinut mult la noi, artiŞtii. Plecam în străinătate Şi îmi expira paŞaportul, la întoarcerea în Ţară mă aŞtepta altul, ca să plec din nou. Ce pot să zic mai mult?",