Savanţii de la Colegiul Dartmouth, din SUA, au descoperit că creierul poate prezice cât de activă sexual este fiecare persoană, arată Daily Mail.
Pentru a ajunge la această concluzie, oamenii de ştiinţă au rugat un grup de studenţi să privească câteva imagini cu un conţinut sexual, iar cu ajutorul unei tehnologii de imagistică creierul voluntarilor a fost scanat. Apoi, după şase luni, participanţii la studiu au fost rugaţi să completeze un chestionar care cuprindea întrebări cu privire la activitatea lor sexuală din ultima perioadă.
Rezultatele acestui experiment au arătat că subiecţii al căror creier a avut un răspuns puternic la privirea imaginilor erotice vizionate au fost mai activi din punct de vedere sexual, spre deosebire de cei care nu au fost impresionaţi de imaginile vizionate. Astfel, s-a ajuns la concluzia că o simplă scanare a creierului poate prezice cât de activ sexual va fi fiecare individ în parte, mai notează Daily Mail.
Cercetătorii, coordonaţi de dr. Laura Berman, specialist în sexologie şi scriitoare, spun că activitatea sexuală a fiecărei persoane în parte este influenţată de mai mulţi factori. Printre aceştia, un rol important joacă nivelul de testosteron, hormon sexual, din organismul fiecărui individ. Dacă o persoană are un nivel ridicat de testosteron în organism, atunci aceasta are parte de o viaţă sexuală mai activă, spre deosebire de cei care au un nivel mai scăzut al acestui hormon în corp. Testosteronul este hormonul care controlează apetitul sexual, precizează cercetătorii.
Un alt factor care poate influenţa activitatea sexuală a unei persoane este şi modul în care suntem educaţi în privinţa sexualităţii. Astfel, o persoană căreia i se va spune încă din adolescenţă că sex-ul este un lucru murdar va dezvolta anumite inhibiţii în ceea ce priveşte relaţiile intime.
Dacă în cazul nivelului de testosteron