Adrian Nastase a intrat in istorie si acolo va ramane cu siguranta. Va fi pus pe locul martirului care nu a ezitat sa-si puna viata in pericol, pentru a apara niste principii de drept si justete umana.
Va ramane in mintea romanilor drept omul care s-a luat la tranta cu sistemul, cu Basescu "jucatorul", reusind sa atraga atentia asupra deficientelor care caracterizeaza sistemul judiciar din Romania.
Dupa ani lungi de procese, in care au fost audiati sute de martori si s-au cheltuit importante sume bugetare in sprijinul acestui efort, justitia romana a reusit, in sfarsit, sa dea un verdict final: condamnare de doi ani cu executare pentru fostul "tatuc" al Romaniei.
Cand toata lumea se astepta sa-l vada pe Adrian Nastase iesind din casa aflata in strada Zambaccian, cu declaratii razbunatoare si pline de incredere in rolul sau de viitor Batman, care va zbura pe matura, demolandu-si toti adversarii care l-au trimis la "racoare", evenimentele ne-au intors catre alte coordonate.
Brusc, fostul premier a scos un pistol de te miri unde si a tras. Din acel moment, Romania s-a transformat intr-o scena publica de teatru ieftin, iar renumele lui Nastase l-a dus catre o canonizare viitoare.
Deja, a doua zi, in plina celebrare a 62 de ani de viata pentru fostul locatar al Palatului Victoria, oamenii simpli au mers in pelerinaj la casa din Zambaccian, depunand ghivece de flori la portile imobilului. Nastase intrase deja in alta sfera a umanului. Se vorbea chiar de citirea testamentului sau simbolic.
Sa ne gandim putin. Ce ar fi fost Adrian Nastase peste 2 ani sau peste 8 luni, conform altor estimari? Un om care si-a ispasit pedeapsa in puscarie, un personaj uitat de lume, un ins dintre multii care au incalcat legea si ies spasiti din inchisoare.
Cum arata viitorul lui Nastase acum? Evident ca totul s-