Nu stiu cat de mult i-a deranjat pe francezi caldura emanata de incendiile provocate de magrebieni prin periferiile Parisului, ca urmare a luptelor de strada provocate de bizare si dese revendicari. Aflu insa ca ii detesta, cu drept cuvant, pe tiganii nostri plasati in jurul marilor obiective turistice.
La fel sunt tratati hotii, campionii de alba-neagra si flasnetarii. Insa, de aici si pana la a arunca o anatema superior dispretuitoare asupra intregii romanimi este deja prea mult. Nu am admis ironiile abjecte, cum a fost aceea cu "s'il vous plait" livrata public de catre un saltimbanc ridicol si nici infamiile proferate de catre fostul guvern de la Paris.
Din nefericire, malpraxisul de natura xenofoba la adresa romanilor continua sa fie prezent in Hexagon. Recent, un subiect de drept din 2012 de la bacalaureatul pentru Stiinte si Tehnologia Managementului arunca o noua incarcatura de sputa catre Bucuresti.
Enuntul din chestionarul cu pricina cotat cu 10 puncte suna astfel: "Prezentati formalitatile pe care trebuie sa le indeplineasca un marochinier care vrea sa isi protejeze timp de 20 de ani marca de falsificatorii care opereaza in Romania."
De ce tocmai aceasta tara? Fake-urile la nivel macro-mondial au cu totul alte capitale de obarsie. Le sugerez stranepotilor cocosului galic juganit sa cotrobaiasca en-detail si mai abitir prin containerele cu marfa de "lux" provenita de pe continentul galben, bunaoara.
Nu am nicio indoiala ca vamesii francezi gasesc cotidian produse de firma calatorite pe Drumul Matasii. Ii loveste stenahoria cand descopera Vuittoane din piele de musama, Rolex-uri cu mecanism din plastic si parfumuri Madame Rochat respectand reteta originala cu extras de bambus chinezoid. Le inghit docil, ca un ciufulit coq sportif. Ca deh, au de-a face cu una din marile economii ale lumii si nu se cad