Andrei Trifan (27 de ani) a reuşit să aducă în provincie una dintre cele mai râvnite francize din lume.
Tânărul antreprenor Andrei Trifan şi-a văzut visul cu ochii, deschizând un restaurant Subway la Cluj-Napoca. Andrei Trifan este absolvent al Facultăţii de Automatică din cadrul Universităţii Tehnice Cluj-Napoca şi al Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor specializare marketing din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai. Andrei Trifan şi soţia sa, Raluca, au deschis restaurantul Subway.
Potrivit site-ului www.entrepreneur.com, care a realizat un top zece cu cele mai profitabile francize pe 2012, Subway se situează pe locul al doilea în lume. „Subway a crescut cel mai mult în perioada 2007 - 2011, pe perioadă de criză. Voiam o afacere pe care s-o fac cu soţia mea Raluca, nu avea sens ca ea să lucreze pentru alţii, voiam să lucrăm pentru noi. Mă gândeam să deschid o afacere în Iulius Mall, unde deţineam o cofetărie şi un magazin cu jocuri pe calculator. Aveam experienţă în alimentaţia publică şi căutam o franciză de succes, astfel că Subway a venit natural", declară Andrei.
Planul de afaceri
Până să obţină franciza, Andrei a parcurs mai mulţi paşi: elaborarea unui plan de afaceri, prepararea de salate şi întreţinerea curăţeniei într-un restaurant Subway din Praga, training intensiv în SUA.
„Am ales această franciză pentru că lanţul de restaurante se află în primele două locuri în topul francizelor de vreo şapte ani. În 2010, Subway a depăşit McDonald's ca număr de restaurante în lume. Dacă tot am vrut să investesc bani, am zis să investesc într-o afacere consacrată. Am auzit prima oară despre Subway în 2004, când am fost în SUA cu un program work&travel.
Totul a început în 2011, când am aflat din presă că Subway vine în România. Am luat legătura cu ei, întrucât au un birou în Cehia care se ocupă de România. Mi-am c