Peste 475.000 de polite obligatorii de asigurare pentru locuinte (care acopera exclusiv cele trei riscuri naturale la care obliga legea - cutremure, inundatii si alunecari de teren) erau in vigoare la sfarsitul lunii mai din acest an, in scadere continua conform datelor PAID, societatea creata special pentru gestionarea sistemului de asigurare obligatorie a locuintelor. Seful CSA a prezentat vineri la Constanta numarul redus de contracte incheiate in Regiunea de Sud-Est a tarii, precizand ca "cifrele arata lipsa de interes a pietei in a promova acest tip de asigurare", "nivelul redus de constientizare a potentialilor asigurati" dar si "lipsa de implicare si de actiune a autoritatilor locale, in ceea ce priveste aplicarea prevederilor legale din acest domeniu".
Pentru locuintele din Regiunea de Sud-Est (judetele Constanta, Tulcea, Braila, Galati, Buzau si Vrancea), la sfarsitul lunii martie erau in vigoare 105.559 contracte de asigurari obligatorii pentru locuinte, conform datelor prezentate vineri la Constanta de comisia de supraveghere a pietei asigurarilor.
"Cifrele arata lipsa de interes a pietei de a promova acest tip de asigurare, precum si nivelul redus de constientizare a potentialilor asigurati de a-si proteja bunurile. O alta cauza a evolutiei nesatisfacatoare a asigurarilor obligatorii pentru locuinte o constituie lipsa de implicare si de actiune a autoritatilor locale, in ceea ce priveste aplicarea prevederilor legale din acest domeniu", a declarat presedintele CSA, Constantin Buzoianu. Datele PAID arata ca la sfarsitul lunii martie din acest an erau in vigoare 496.270 de polite de asigurare impotriva dezastrelor naturale (PAD). La sfarsitul lunii mai din acest an, acest numar a scazut pana la un numar de 475.245 de contracte in vigoare.
Obligatia asigurarii obligatorii a locuintelor, punte pentru vanzarea de polite facult