Băile cu apă sărată de la Cojocna, judeţul Cluj, sunt evitate de turişti din cauza numărului mare de rromi care vin zilnic.
Băile de la Cojocna au fost modernizate în urma cu doi, printr-o investiţie a Uniunii Europene, care se ridică la suma de cinci milioane de euro. Situaţia a devenit cu adevărat dramatică şi face ca investiţia să se apropie de faliment. În timpul săptămânii, din cauza rromilor care îşi fac de cap, turiştii nu mai vin ca în verile trecute.
Ştrandul cu apă sărată de la Cojocna trăieşte de pe urma turiştilor. Dacă turiştii nu vin este normal ca situaţia devine critică. "Nu mă mai duc la Cojocna, din cauza ţiganilor. Sunt cu sutele. Sar în apă, deşi sunt indicatoare cu «săritul interzis». În apă se poartă de zici că sunt doar ei. Urlă cât pot de tare. Se mai joacă şi cu mingea deşi şi asta este interzis. Acum mă duc la Băile de la Turda. Acolo e linişte", spune Ana Sucală, o turistă s-a săturat de situaţia existentă. Aurel Pălăcean, un alt turist nemulţumit de situaţie, spune că în timp ce el plăteşte zece lei biletul de intrare, rromii nu plătesc bilet. "Eu am plătit taxa de intrare, dar pe lânga mine a trecut un grup de şase ţigani fără să plătească nimic şi fără ca cineva sa îi întrebe de sănătate".
Intră fără să plătească bilet şi sar îmbrăcaţi în apă
Administratorul ştrandului cu apă sărată de la Cojocna, Remus Beldean se plânge de faptul că turiştii evită să mai vină în staţiune tocmai din cauza acestei probleme a rromilor. "În timpul săptămânii a fost foarte slab, mai ales din cauza unei probleme mai delicate pe care o avem cu rromii din localitate. Vin în grupuri de 20-30 de persoane, nu plătesc intrarea, sar zgomotos în apă, se scaldă îmbrăcaţi, cu haine murdare. Este o problemă gravă, nu vrem să discriminăm pe nimeni, dar aşa nu se mai poate", a spus administratorul staţiunii Remus Beldean, citat