Ciclismul rămîne un sport al adevărului, iar cea mai selectă competiţie disputată pe două roţi, Turul Franţei, reprezintă arena ideală în care se separă leii de miei. GSP.ro schiţează o listă a favoriţilor, incompletă, avînd în vedere natura unui sport care admite surprizele, dar nu le prea încurajează. Cu datele de pînă acum, aceştia sînt oamenii de urmărit în Alpi şi Pirinei, dar şi pe covorul de asfalt încins in probele de contratimp:
CADEL EVANS (BMC). Cînd nimeni nu credea că australianul poate fi mai discret ca de obicei, Cadel Evans a avut o jumătate de an liniştită ca suprafaţa unui lac de munte, în luna iunie. În ciuda faptului că a cîştigat Critérium International şi a fost al treilea în Turul regiunii Dauphiné, rutierul în vîrstă de 35 de ani nu a furat niciodată lumina reflectoarelor, a suferit de o infecţie a sinusurilor şi a ratat cursele clasice din Ardeni, a arătat slăbiciune chiar şi la contratimp, exerciţiul lui favorit, şi a părut mereu cu un pas în urma pregătirilor. Totuşi, cîştigătorul de anul trecut al Turului are peste 100 de kilometri de contratimp în care să îşi demonstreze abilităţile, are o echipă devotată 100% ţelului de a confisca tricoul galben şi, cel mai important, are experienţa şi îndîrjirea necesare să reziste pe o nouă porţie de căţărări infernale.
BRADLEY WIGGINS (SKY). Născut în Gent, dar educat în Londra, Wiggins reprezintă acel mix teribil între tradiţia flamandă, în care încăpăţînărea şi suferinţa pe bicicletă se moştenesc genetic, şi eleganţa şi fluiditatea britanice, specifice probelor de contratimp. Wiggins are o jumătate de sezon de înrămat: victorii în Paris-Nisa, Turul Romandiei, Turul regiunii Dauphiné şi patru probe de contratimp individual survolate. De altfel, în cazul în care Turul Franţei se adaugă primelor trei victorii, Wiggins reuşeşte ceva ce nici marele Eddy Merckx nu şi-a trecut în con