Sosurile pentru salate sărace în grăsimi sunt mai sănătoase decât maioneza? Zahărul din fructe te îngraşă şi nu poţi mânca atâtea câte îţi doreşti? Toate aceste lucuri sunt greşite, potrivit ultimelor cercetări în domeniu.
Mit: Dressingul sărac în grăsimi pentru salate este bun pentru tine
Oamenii de ştiinţă au descoperit că puţină grăsime consumată alături de salată ajută corpul să absoarbă substanţele nutritive din legume, mult mai eficient. "Anumite alimente devin mai sănătoase atunci când sunt mâncate împreună", spune nutriţionistul Vicky Edgson.
"Multe legume sunt solubile în grăsimi, ceea ce înseamnă că organismul absoarbe mai bine nutrienţii lor, când mâncăm un pic de grăsime cu ei.".
De fapt, antrenorul James susţine că niciodată nu trebuie să mâncăm o salată fără nici un pic de grăsime. "Cu cât organismul tău absoarbe mai multe substanţe nutritive, cu atât senzaţia de foame dispare, şi în plus nu veţi mai simţi nevoia de dulciuri. Adăugarea de puţină brânză de capră, puţin ulei de măsline, avocado sau nuci la salată te vor face mai sănătos şi mai subţire."
Mit: Laptele degresat este sănătos
Studiile arată că vitaminele din lapte, cum ar fi A, D, E, şi K sunt solubile în grăsime, ceea ce înseamnă că organismul nostru le absoarbe mult mai eficient atunci când sunt luate cu grăsime. "Trebuie să ne amintim că de fapt laptele integral nu este chiar atăt de bogat în grăsimi".
Un studiu de la Universitatea Cardiff a constatat că laptele integral poate ajuta la menţinerea metabolismului şi scăderea riscului de boli cardiovasculare.
Mit: Cacaoa te agită
Ciocolata neagră relaxează vasele sangvine şi îmbunătăţeşte fluxul sangvin spre inimă
Mit: Numai dulciurile conţin zahăr
"Cele mai multe femei cunosc conţinutul de grăsim