Orice persoană, indiferent de sex, vârstă sau activitatea desfăşurată are nevoie zilnic de 1 gram de calciu, iar o sursă ideală este laptele şi produsele lactate, după cum a recomandat la Cluj, doctorul nutriţionist Mihaela Bilic.
Campania „Doza Zilnică de Lactate”, un proiect susținut de nutriţionistul Mihaela Bilic, alături de o companie de lactate a fost lansat şi la Cluj, iar scopul campaniei este încurajarea consumului de lactate.
Ţara noastră se află pe ultimele locuri în Europa în ceea ce priveşte consumul de lapte industrializat. Tocmai din acest motiv, la nivel naţional se desfăşoară, până la sfârşitul anului, campania „Doza Zilnică de Lactate”, menită să atragă atenţia asupra importanţei consumului de lapte pentru sănătate.
Conform studiului Euromonitor International 2011, românii se află pe penultimul loc în privința consumului de lapte industrializat din Europa, cu 12,6 kg/an de persoană, doar bulgarii consumând mai puțin (9,2kg/an), pe când media Europei de Est este de 33,5 kg/an, iar consumul mediu în Europa Occidentală este de 67,5 kg/an de persoană.
Și în ceea ce privește iaurtul și laptele bătut românii se află pe acelaşi penultim loc, cu 8,1 kg/an, în timp ce media Europei de Est este de 12,1 kg/an pe cap de locuitor, iar cea a Europei Occidentale este de 19 kg/an.
Doctorul Mihaela Bilic, medic nutriţionist, prezentă la Cluj pentru lansarea campaniei „Doza Zilnică de Lactate” a declarat că organismul uman are nevoie de 1 gram de calciu în fiecare zi. „Pentru sănătatea noastră avem nevoie, zilnic, de 1 gram de calciu, indiferent de sex, vârstă sau activitatea desfășurată. Calciul din lapte reprezintă standardul de referință pentru solubilitatea, absorbția și disponibilitatea acestuia în organismul uman. O porție de calciu înseamnă 300 mg indiferent dacă provine dintr-un pahar de lapte dulce, două iaurturi mici,