Unul dintre subiectele de la ședința CSAT de astăzi, prima de la instalarea guvernului Ponta, a fost cel referitor la activităţile desfăşurate şi la rezultatele obţinute în procesul de prevenire şi combatere a evaziunii fiscale. Un comunicat al Administrației Prezidențiale informează că evaluarea luptei cu evaziunea fiscală a fost trecută, cu acest prilej, din sarcina CSAT în cea a Executivului. Sursa: AGERPRES
"Referitor la activităţile desfăşurate şi rezultatele obţinute în procesul de prevenire şi combatere a evaziunii fiscale, CSAT a stabilit ca sarcinile cu privire la evaluarea implementării măsurilor stabilite prin Planul comun de acţiune să revină Guvernului României, până acum acestea aparţinând Consiliului Suprem de Apărare a Ţării", precizează comunicatul remis de Administrația Prezidențială după finalul reuniunii.
De asemenea, Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a decis ca Guvernul României să coordoneze măsurile de dezvoltare şi operaţionalizare a serviciilor informatice de interes naţional.
Militarii români trimiși în străinătate, cu 246 mai puțini în 2013
În cadrul şedinţei s-au mai aprobat forţele şi mijloacele Armatei României care pot fi puse la dispoziţie pentru misiuni în afara teritoriului statului român în anul 2013. Astfel, forţele pe care Ministerul Apărării Naţionale le poate pune la dispoziţie pentru participarea la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român, în anul 2013, cuprind 3.390 de militari, comparativ cu anul 2012, când valoarea forţelor a fost dimensionată la 3.636 de militari, ceea ce reprezintă o reducere a forţelor cu 246 de militari.
Din cei 3.390 de militari propuşi pentru a îndeplini misiuni în afara teritoriului naţional, în anul 2013, pot fi desfăşuraţi în teatrele de operaţii, precum şi în cadrul misiunilor individuale de observare şi monitorizare 2.377 de militari, iar alţ