Aşa speră să se întâmple reprezentanţii Societăţii Naționale de Medicina Familiei (SNMF). Şi, pentru a da cât mai multe şanse speranţei să devină realitate, SNMF a efectuat un studiu cu privire la profilaxia îmbolnăvirii cu Virusul Papiloma Uman (HPV), la care au participat peste 1.000 de medici de familie din întreaga țară. Aproximativ 94% dintre aceştia au recomandat vaccinarea anti HPV, ca metodă de prevenţie împotriva cancerului de col uterin. Aşa speră să se întâmple reprezentanţii Societăţii Naționale de Medicina Familiei (SNMF). Şi, pentru a da cât mai multe şanse speranţei să devină realitate, SNMF a efectuat un studiu cu privire la profilaxia îmbolnăvirii cu Virusul Papiloma Uman (HPV), la care au participat peste 1.000 de medici de familie din întreaga țară. Aproximativ 94% dintre aceştia au recomandat vaccinarea anti HPV, ca metodă de prevenţie împotriva cancerului de col uterin.
Iată şi alte sfaturi, sugestii şi comentarii ale specialiştilor cărora ne adresăm, cu toţii, în primă instanţă, ori de câte ori avem o problemă de sănătate:
*86% dintre medicii de familie chestionați consideră necesară implementarea unui program de vaccinare anti HPV în România.
* Totuși, 40% susţin că este cazul ca populaţia să fie mai bine informată în legătură cu vaccinarea, înainte de a lansa un program naţional obligatoriu de vaccinare.
* „Cancerul de col uterin este o boală cumplită, a cărei cauză, în covărșitoare majoritate, este
infecția cu tulpinile oncogene ale HPV. Această descoperire a fost răsplătită cu Premiul Nobel! Este nevoie de programe de educație pentru pacienți. Este nevoie de informare pentru cadrele didactice și pentru părinți. Vaccinarea este adesea o cale de salvare a sute de mii de vieți, lucru demonstrat pentru atâtea boli grave", afirmă Rodica Tănăsescu, președinte SNMF.
* „Vaccinul anti HPV este cheia eliberării femeilor d