Cei doi directori au decis să nu organizeze proba de evaluare a competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională. Elevii vor susține totuși această probă, însă mai târziu. Sursa: AGERPRES
Absolvenţii clasei a XII-a de la Grupul Şcolar agricol Hemeiuş din Bacău nu au putut susţine proba C, respectiv proba de audiţie şi scris (evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională), deoarece directorul unităţii, Mihai Laslău, a decis ca proba să nu aibă loc.
L-a încurcat informaticianul
Conform declaraţiei sale, directorul şcolii a fost indus în eroare de informaticianul școlii, care i-a spus că această probă nu este obligatorie. ”Având în vedere prejudiciile aduse candidaţilor la examenul de Bacalaureat, secretarul de stat pentru învăţământ preuniversitar şi preşedinte al Comisiei Naţionale de Bacalaureat a dispus deschiderea unei anchete la nivelul ISJ Bacău. Precizăm că domnul Mihai Laslău ocupă funcţia de director prin delegaţie şi nu prin concurs”, precizează reprezentanți ai ministerului Educației.
Cazuri identice
O situaţie similară s-a înregistrat în judeţul Gorj, la Grupul Şcolar din Bustuchini, unde directorul nu a programat proba în data de 25 iunie pentru audiţie şi scris, aşa cum precizează în mod clar metodologia de Bacalaureat. Şi în acest caz, inspectoratul şcolar judeţean a deschis o anchetă, urmând să decidă sancţiunile administrative necesare. Directorul Ioan Pană ocupă funcţia prin delegaţie şi nu prin concurs.
Au întârziat la proba de Bac
Atât elevii din Gorj, cât şi cei din Bacău, vor putea susţine proba C miercuri, 27 iunie, cu subiecte de rezervă. Conform raportărilor înregistrate la Ministerul Educaţiei elevii care nu au reuşit să susţină astăzi proba C din motive de sănătate sau pentru că au întârziat din cauza problemelor de transport vor fi evaluaţi tot miercuri, 27