Cumpărarea frigiderului este o acţiune importantă, fiind un bun de folosinţă îndelungată. Pe lângă aspectul estetic, mai trebuie avute în vedere şi alte criterii: să fie practic, economic, eficace, fiabil şi dacă se poate şi la un preţ foarte bun. Dacă îţi iei acum un frigider, iată care sunt recomandările noastre. Cumpărarea frigiderului este o acţiune importantă, fiind un bun de folosinţă îndelungată. Pe lângă aspectul estetic, mai trebuie avute în vedere şi alte criterii: să fie practic, economic, eficace, fiabil şi dacă se poate şi la un preţ foarte bun. Dacă îţi iei acum un frigider, iată care sunt recomandările noastre.
Există două tipuri principale de frigidere: cele care răcesc cu gheaţă, clasice, şi cele care răcesc cu aer, denumite No Frost. Sistemul No Frost (fără gheaţă) presupune curenţi de aer care răcesc eficient, fără să permită formarea gheţii în frigider şi în congelator. Apa din condens e “aruncată” în afara aparatului, evaporându- se. În general, sistemul No Frost este folosit pentru capacităţi mai mari de 280 l.
• Avantaje: Nu e nevoie să fie dezgheţat. Funcţia “dezgheţare automată” este activată la intervale de timp, gheaţa din interiorul frigiderului este topită, apa rezultată fiind colectată într- un vas exterior de evaporare. Periodic, e bine să speli tava de evaporare. Un alt avantaj este că alimentele congelate nu se lipesc între ele şi astfel etichetele produselor se pot citi mai uşor. Aceste tipuri de frigidere nu consumă nici multă energie, aparţinând, în general, de clasa A (scala de consum energetic e de la A la D, A fiind categoria superioară, deci cu un consum scăzut de energie).
• Dezavantaje: uscarea mai rapidă a alimentelor neprotejate cu folie de polietilenă, din cauza curenţilor de aer, dar şi preţul sensibil mai mare faţă de aparatele clasice, cu decongelare automată.
1. Beko DBKEN 386 WD - 1.481,56 de lei -