Dan Voiculescu şi-a dat demisia din Senat, deranjat că nu i-ar fi trecut un proiect de lege. Dosarul său de corupţie nu va mai fi judecat la Înalta Curte deJustiţie, ci la Tribunal. Probele rămân însă valide, procesul nu se reia de la capăt.
Dan Voiculescu, preşedintele fondator al Partidului Conservator şi vicepreşedinte al Senatului, şi-a anunţat, ieri, demisia din Senat, sub pretextul că i-a fost respins un proiect de lege privind dublarea sancţiunilor pentru evaziune fiscală.
„Într-un Parlament în care Comisia de buget, cea care veghează la bugetul României, dă un aviz negativ unui astfel de proiect de lege, este pentru mine un lucru de neînţeles. Îmi pare rău, şi pentru acest motiv îmi dau demisia. Vă doresc succes în continuare", declara Dan Voiculescu.
Adevăratul motiv pentru care Voiculescu şi-a dat demisia pare a fi procesul de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, acolo unde este judecat pentru infracţiuni de corupţie. Procesul se afla pe ultima sută de metri, judecătorii apropiindu-se de finalizarea cercetării judecătoreşti. În cazul în care ar primi o sentinţă de condamnare, Voiculescu ar mai fi avut o singură cale de atac, în condiţiile în care, conform Curţii Supreme, faptele de care este acuzat s-ar prescrie în 2018. Prin revenirea la Tribunalul Bucureşti, Dan Voiculescu ar beneficia de două căi de atac şi ar mai putea spera la împlinirea termenului de prescripţie.
„Trebuie să se stabilească dacă această calitate de parlamentar (n.r. - a lui Dan Voiculescu) este cea care a tras competenţa în fond a Înaltei Curţi în cazul dosarului ICA-Voiculescu. Rămâne ca instanţa să se pronunţe la următorul termen asupra acestui fapt şi să decidă dacă dosarul va fi trimis la o altă instanţă abilitată să judece cauza.
Dacă dosarul va fi trimis la altă instanţă, acesta nu va fi rejudecat de la zero, ci instanţa continuă ce