Strudelul este un produs de patiserie care are o umplutura. Pe la anul 1690, de cand dateaza prima reteta de strudel, gasita la Biblioteca orasului Viena, umplutura era dulce, dar dupa 1800 s-a diversificat si au aparut si umpluturi cu carne, ciuperci, branza, varza... Iata un Strudel cu umplutura sarata, de carne si legume. Strudel cu pui si legume
Sursa imagine: culoriledinfarfurie.blogspot.ro
Ingrediente
* 8 foi fine de placinta
* 200-250 g carne de pui sau curcan
* 1/2 pachet de legume mexicane
(morcovi, ardei rosu, mazare, fasole verde, porumb)
* 2 fire ceapa verde/uscata
* 1 ou - 1 galbenus pentru uns
* 100 g smantana
* 1 lingura de gris (optional)
* sare
* piper
* ulei de masline
* marar
Mod de preparare:
Pregatim umplutura.
Intr-o tigaie se prajeste carnea de pui sau curcan, taiata cubulete.
Se pot folosii fliturile care ne raman de la alte preparate, potrivit culoriledinfarfurie.blogspot.ro.
Se condimenteaza.
De preferat sa folosim legume la punga din supermarket, sunt gata taiate si merge mai repede.
Am folosit legume mexicane ca au si boabe de porumb.
Intr-o tigaie punem legumele la sotat in putin ulei si incet incet adaugam cate putina apa (sau supa), pana devin aldente.
Condimentam dupa gust cu sare si piper, apoi se amesteca cu legumele.
Adaugam un ou si cca 100 g de smantana.
Se adauga merdeata si se amesteca compozitia.
Se poate adauga si o lingura de gris, daca vi se pare ca compozitia e prea zemoasa.
Suprapunem 4 foi de placinta, dupa fiecare picuram putin ulei si-l intindem cu o pensula.
La un capat asezam jumatate din compotitie si rulam.
Inchidem pe lateral ca sa nu curga zeama din compozitie.
Cu o pensula se unge cu galbenus de ou si se presara deasupra seminte de susan, pin sau chimen si sare