UPDATE: Euro Insol a notificat luni Euro-P.E.C. că nu şi-a îndeplinit obligaţiile de plată către Hidroelectrica, datoriile acumulate în primele şase luni fiind de 30,2 milioane lei, la care se adaugă penalităţi de 7,6 milioane de lei, se arată în adresa transmisă firmei din Galaţi de administratorul judiciar al Hidroelectrica.
Potrivit adresei, Euro-P.E.C a recunoscut existenţa unei datorii către Hidroelectrica de 19,4 milioane de lei, însă nu şi-a asumat vreun angajament sau termen de plată.
Euro Insol menţionează că Hidroelectrica a pierdut prin contractul cu Euro-P.E.C. suma de 118,5 milioane de lei, în perioada 2006-2012, pentru că a livrat energia la preţuri mai mici comparativ cu nivelul mediu de pe piaţa de profil OPCOM.
Contractul dintre Hidroelectrica şi Euro-P.E.C. a fost încheiat în 2004 şi a fost prelungit prin acte adiţionale succesive.
Euro-P.E.C plătea în 2006 suma de 95,1 lei/MWh pentru electricitate cumpărată de la Hidroelectrica, în condiţiile în care pe OPCOM preţul mediu la care se tranzacţiona electricitatea era de 157,6 lei/MWh.
În intregul interval 2006-2012, preţul la care a cumpărat Euro-P.E.C. a fost mai mic cu valori cuprinse între 18,4 lei şi 76,2 lei/ MWh comparativ cu nivelul mediu de pe OPCOM.
Hidroelectrica va denunţa marţi contractul de vânzare a energiei către firma Euro-P.E.C. din Galaţi, din cauza datoriilor, în valoare de 37 milioane de lei, a declarat Remus Borza, proprietarul firmei Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica, informează Mediafax.
"Astăzi vom denunţa primul contract direct al Hidroelectrica, respectiv cel cu Euro-P.E.C.", a afirmat Borza.
Euro-P.E.C. este una dintre cele zece firme care cumpără energie de la Hidroelectrica prin contracte directe, la preţuri sub cele de pe piaţă, şi este controlată în proporţie de 89% de Marcel Adrian Comşa, din Gal