Un procuror cu pregătire juridică nu are competenţa să se pronunţe asupra unui caz medical, a declarat, marţi, premierul Victor Ponta, amintind că şi el este specializat în domeniul juridic, însă nu a dorit să comenteze cazul Năstase.
"Un procuror nu se poate pronunţa nici în cazuri medicale şi nici în ceea ce priveşte prejudiciile de fraudă fiscală, fiind necesar să apeleze la expertize criminalistice şi medico-legale", a declarat premierul Ponta, în ediţia de marţi seară a emisiunii Sinteza zilei, de la Antena 3.
Şeful Executivului a precizat însă că nu doreşte să comenteze în calitatea sa de prim-ninistru situaţia fostului premier Adrian Năstase, pentru a nu se interpreta că politicienii exercită presiune asupra justiţiei.
Medicul Şerban Brădişteanu şi ceilalţi trei ofiţeri au îngreunat şi au încercat să zădărnicească executarea pedepsei aplicată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie fostului prim ministru Adrian Năstase, potrivit unui comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).
Astăzi, medicii Şerban Brădişteanu şi Ioan Lascăr au fost audiaţi la sediul DNA, într-un dosar pentru favorizarea fostului premier Adrian Năstase. Brădişteanu şi trei ofiţeri de poliţie sunt urmăriţi penal în acest dosar, în timp ce Lascăr a fost citat în calitate de martor.
Audierile vin în contextul declaraţiilor procurorului general, Laura Codruţa Kovesi, care a declarat că i s-a părut că diagnosticul în cazul lui Năstase a fost unul suspect.
Pe 20 iunie, fostul premier Adrian Năstase a încercat să se sinucidă, la locuinţa sa din strada Zambaccian, după ce a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare în dosarul "Trofeul calităţii".
Năstase este internat la Spitalul Floreasca, unde a fost operat pe 21 iunie, iar starea lui de sănătate este bună, spun medicii.