Biserica mânăstirii Radu Negru din judeţul Călăraşi a fost resfinţită pe 24 iunie de către preasfințitul părinte Episcop Vincențiu. La slujbă a participat consilieri de la Centrul Eparhial, protopopi, preoţi din municipiul Călăraşi, diaconi şi o mulţime de credincioşi. Lăcaşul de cult a fost zidit, în perioada 1909-1913, din cărămidă pe temelie din piatră, iar pictura este în stil bizantin.
Cu această ocazie, preasfinţitul Vincenţiu, episcopul Sloboziei şi Călăraşiului l-a hirotonit preot pe diaconul Daniel Costin Mihai, pe seama parohiei Ştefan Vodă, preacuviosului ieromonah Iustinian Matei i-a oferit rangul de protosinghel, iar binefăcătorilor ctitori Ion Ciulinaru şi Alexandru Ţintă, le-a oferit Ordinul „Crucea Sloboziei” în Grad de Cavaler. În cadrul procesiunii s-a săvârşit slujba parastasului pentru pomenirea fericiţilor ctitori, binefăcători şi slujitori ai bisericii care a împlinit 100 de ani de la târnosire. Unul dintre cele mai importante momente a fost întocmirea Sfintei Mese, slujbă ce a consacrat altarul de jertfă, pentru a se putea slujii în condiții canonice Sfânta Liturghie, urmat de sfinţirea picturii şi a catapetesmei.
VEZI AICI IMAGINI DE LA SLUJBĂ
Punct de atracţie
Mânăstirea Radu Negru, vizitată de foarte mulţi credincioşi, din Ialomiţa şi Bucureşti, reprezintă un punct de atracţie pe harta Călăraşiului. Este situată în partea de nord a municipiului Călăraşi, la confluenţa dintre Lunca Dunării şi Câmpia Bărăganului şi este organizată în jurul bisericii fostei Parohii Radu Negru. În şedinţa Sfăntului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din anul 1992 s-a hotărât să se înfiinţeze mânăstirea de călugări Radu Negru. Odată cu înfiinţarea Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor, mânăstirea a luat amploare, fiind sfinţită în anul 1995 de Preasfinţitul Nifon Mihăiţă. Istoricul bisericii
Actuala mânăstire a fost construită între