Cine este Alexandru Rădulescu? La această întrebare vă pot răspunde rudele acestuia şi profesorii de la Colegiul Naţional „Nicu Gane” din Fălticeni. Alexandru Rădulescu este profesor de geografie la Colegiul Naţional „Nicu Gane”. Cine este Alexandru Rădulescu pe partea politică? La această întrebare poate să răspundă PSD. De fapt, nu tot PSD, ci numai cei doi-trei membri care-l cunosc pe profesorul de geografie de la „Nicu Gane”. Alexandru Rădulescu este membru PSD. Mai nou, Alexandru Rădulescu este şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Suceava. Deci, dacă eşti profesor de geografie şi un membru de partid oarecare este suficient pentru a ajunge în importanta funcţie de adjunct al administraţiei judeţene? Răspunsul este da, cu condiţia să te cheme Alexandru Rădulescu şi să fii pila deputatului PSD de Fălticeni Ioan Stan, unul dintre greii partidului.
Dacă nu ar fi existat domnul Stan, domnul Rădulescu ar fi rămas la catedră pentru a le spune adolescenţilor unde e Peştera Muierii, pe unde intră Dunărea în ţară, cam cât de întinsă este Câmpia Română şi cât de înalt este Vârful Omu. Totuşi, trebuie să apreciem că Ioan Stan a adus la Consiliul Judeţean un profesor de la „Nicu Gane”, şi nu un învăţător suplinitor de la Gulia, o educatore cu profesionala la bază de la Pârteşti ori un paznic de la o şcoală din Baia.
Însă, părerea mea este că deputatul Stan ar fi trebuit să promoveze în funcţia de adjunct al Consiliului Judeţean un profesor de botanică, pentru că, votând schimbarea, sucevenii s-au dovedit a fi nişte botanişti. Mai exact, sucevenii „au pus botul” la promisiunile USL, care a promis că va promova în posturi cheie profesionişti, şi nu simpli posesori de carnete de partid. De unde atâta profesionalism la un profesor de geografie fără experienţă politică şi administrativă, şi fără anvergură publică? Am impresia că, totuşi, deputatului Stan