Sesizarea ministrului Educaţiei cu privire la angajarea fostului ministru Daniel Funeriu în funcţia de consilier prezidenţial va rămâne fără rezultat. Inspecţia Muncii nu are atribuţii în cazul consilierilor prezidenţiali.
Consilierul prezidenţial Daniel Funeriu nu şi-a echivalat studiile din străinătate, a acuzat actualul ministru al Educaţiei, Liviu Pop, care a sesizat ieri Inspecţia Muncii şi a cerut demararea unei anchete. Aceasta nu va avea însă niciodată loc, a declarat pentru „România liberă" inspectorul general de stat de la Inspecţia Muncii, Dantes Nicolae Bratu.
„Nu avem competenţe în acest caz. Consilierii prezidenţiali sunt numiţi prin decret, unde noi nu avem competenţe", a explicat oficialul, care a confirmat primirea sesizării de la ministrul Educaţiei. Bratu a făcut referire la Legea nr. 47/1994 privind organizarea şi funcţionarea Preşedinţiei României, unde, la articolul 4, se precizează că «numirea sau eliberarea din funcţie a consilierilor prezidenţiali se face de către preşedintele României.»"
Aceeaşi lege stipulează că personalul poate fi încadrat şi „numai pe baza încrederii acordate de preşedintele României şi cu condiţia semnării unui angajament de loialitate". Cu alte cuvinte, nu contează studiile celor pe care preşedintele şi-i alege drept consilieri.
„Domnul Funeriu nu a cerut echivalarea diplomelor"
Oficialii Centrului de Recunoaştere şi Echivalare a Diplomelor au declarat pentru RL că, într‑adevăr, Daniel Funeriu, fost ministru al Educaţiei şi actual consilier prezidenţial, nu are diplomele echivalate.
„Domnul Funeriu nu a înaintat nici o cerere pentru echivalarea vreunei diplome. Mă refer şi la universitar, şi la preuniversitar. Cunoaştem persoana şi am fi ştiut dacă s-ar fi întâmplat acest lucru. Din câte ştiu, şi eu lucrez la centru din 2004, dânsul nu a avut vreo cerere până acum", ne‑