Presedintele Colegiului Medicilor din Romania, prof. dr. Vasile Astarastoae, a declarat marti pentru Agerpres ca vineri se va analiza in Consiliul National al Colegiului Medicilor "acest caz inacceptabil si inadmisibil de atingere a independentei profesionale a unui medic", cu referire la Serban Bradisteanu, impotriva caruia DNA a inceput urmarirea penala pentru favorizarea infractorului in cazul Adrian Nastase.
"Cat timp nu este niciun element medical care sa infirme diagnosticul stabilit de echipa de medici, chemarea si inceperea urmaririi penale de DNA numai pe baza unor suspiciuni arata ca ne intoarcem la o mentalitate comunisto-ceausista, in care medicii beneficiau de prezumtia de nevinovatie in orice act medical. Chemarea (la DNA - n.r.) dr. Bradisteanu poate fi interpretata si ca o incercare de presiune asupra medicilor care vor face expertiza la acest caz", a afirmat presedintele Colegiului Medicilor.
Directia Nationala Anticoruptie a confirmat marti, prin intermediul unui comunicat de presa, ca procurorii au inceput urmarirea penala fata de trei ofiteri de politie si fata de medicul Serban Bradisteanu, in sarcina carora s-a retinut infractiunea de favorizare a infractorului savarsita in legatura directa cu fapte de coruptie.
"Faptele care fac obiectul dosarului penal constituit se refera la ingreunarea executarii pedepsei aplicate de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie fostului prim-ministru Adrian Nastase", precizeaza DNA.
Astarastoae, trimis in judecata de procurorii DNA
Vasile Astarastoae, care este si rectorul UMF Iasi, a fost trimis in judecata de catre procurorii DNA, alaturi de alte doua persoane din conducerea universitatii, in decembrie anul trecut.
Procesul vizeaza trucarea la UMF Iasi a unei licitatii pentru eLearning cu fonduri europene in valoare de peste 6,4 milioane de euro, pr