Procurorii DIICOT au trimis în judecată 52 de persoane, printre care un notar public şi un director al unei unităţi bancare, acuzate că prin tranzacţii frauduloase cu 29 de imobile au înşelat 40 de persoane, producând un prejudiciu de aproximativ opt milioane de euro.
Cele 52 de persoane trimise în judecată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Bucureşti sunt acuzat de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.
Potrivit procurorilor, liderii grupării - Constantin Dârjan, Andrei Dârjan şi Alexandru Mihalache - au constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat şi alte persoane, în scopul obţinerii de beneficii financiare substanţiale din tranzacţii frauduloase cu 29 de imobile.
"Inculpaţii identificau imobile situate în municipiul Bucureşti - terenuri cu/fără construcţie aferentă, nelocuite şi aflate în stare de conservare ori abandonate şi întocmeau în fals înscrisuri - titluri de proprietate, certificate de moştenitor sau diverse alte acte notariale precum şi acte de identitate", se arată într-un comunicat de presă de marţi al DIICOT.
Membrii grupării foloseau înscrisurile falsificate pentru inducerea în eroare a persoanelor interesate de investiţii imobiliare, precum şi a reprezentanţilor birourilor notariale, prin vânzarea terenurilor sau pentru ipotecarea acestora în vederea obţinerea unor credite bancare, fără ca proprietarii de drept să aibă cunoştinţă despre acest fapt, notează procurorii.
Aceştia au fost ajutaţi de notarul public Cornelia Roxana Oprescu, expertul topograf Sorin Adian Bolintiru şi Luminiţa Lolea, director al unei unităţi bancare, potrivit procurorilor.
În acest fel, membrii grupării au indus în eroare 40 de persoane şi au produs un prejudiciu de aproximativ