UPDATE: Şeful Poliţiei Române, adjunctul său şi conducerea Poliţiei Capitalei au fost chemaţi la DNA pentru a fi audiaţi. Citeşte mai mult AICI.
UPDATE: Tribunalul Bucureşti a decis marţi că nu există nici o piedică pentru punerea în executare a sentinţei în cazul lui Adrian Năstase. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atactă cu recurs în termen de 10 zile. Vezi detalii AICI.
În lipsa unui verdict din partea medicilor curanţi, poliţiştii sunt nevoiţi să aştepte decizia unei comisii de la Institutul de Medicină Legală. Experţii consideră însă că o asemenea comisie este ilegală.
Citeşte şi EXCLUSIV. Pocurorii DNA i-au ridicat pe doctorul Şerban Brădişteanu şi pe trei politişti de la Poliţia Capitalei. Vezi legătura cu cazul Năstase şi în ce condiţii ar putea fi audiat ministrul de Interne
Adrian Năstase rămâne internat la Spitalul Floreasca din Bucureşti până când o comisie de la Institutul Naţional de Medicină Legală va decide dacă acesta poate merge în Spitalul Penitenciarului Rahova. Medicii care s-au ocupat de cazul lui Adrian Năstase, Ioan Lascăr şi Şerban Brădişteanu, au refuzat să dea un verdict clar în acest caz.
Citeşte şi Imagini de la tentativa de sinucidere din Zambaccian
Responsabilitatea a fost pasată INML, iar avocaţii caută acum portiţe pentru a obţine amânarea sau suspendarea pedepsei fostului premier. „Doar Justiţia poate cere o evaluare medico-legală, nu medicul curant. Pacientul e viu, iar poliţiştii ar trebui să pună în aplicare mandatul de arestare", ne-a declarat Laura Ştefan, expert anticorupţie.
Citeşte şi editorialul: A învins Năstase?
Constituirea comisiei INML este ilegală?
Poliţiştii au trimis încă de vineri o solicitare privind starea de sănătate a lui Adrian Năstase pentru a şti dacă îl pot transfera la Spitalul Rahova. Urma ca medicii să le prezinte opinia luni diminea