* elevii pot lua cel puţin şapte foarte uşor, susţine inspectorul Adrian Simion
Prima probă, de limba română, a Evaluării naţionale a fost pe placul elevilor, sau cel puţin asta susţin cei mai mulţi dintre ei. La Brăila s-au înscris 2.429 de candidaţi şi s-au prezentat 2.415. Niciunul dintre elevi nu a încercat să fraudeze examenul, aşa că nu a fost niciun eliminat la această probă.
Inspectorul de specialitate, prof. Adrian Simion, a precizat că subiectele au fost de nivel mediu, că aşa ceva s-a lucrat la clasă şi că elevii au trecut prin două simulări, în martie şi în mai, şi că la acestea 80% dintre copii au luat note peste cinci.
La Şcoala "Ion Creangă" elevilor li s-a părut uşor, cel puţin asta au spus părinţilor care stăteau emoţionaţi la uşa şcolii şi îi aşteptau să iasă din săli. "A fost uşor, ne-a picat text epic şi a fost bine. Nici gramatica nu a fost cine ştie ce dificilă. Mă aştept la un opt, nouă. Propoziţiile subordonate mi s-a părut dificile. O să vedem ce am făcut", a spus elevul Andrei Mocanu.
Şi elevilor de la Şcoala "Ion Băncilă" subiectele li s-au părut uşoare, deşi unii au spus că au avut dificultăţi exact la compuneri, dar, în final, s-au descurcat foarte bine. "A fost bine. Mă aşteptam să fie ceva mai dificil, dar a fost uşor, deşi am avut la compuneri surprize. Oricum, până la urmă m-am descurcat. La compuneri mă aşteptam la o operă lirică, epică, ceva ce am făcut, dar m-am descurcat", a spus şi eleva Nicoleta Popa.
La Şcoala "Anton Pann", bucuria elevilor a fost aceeaşi, pentru că şi lor subiectele li s-au părut la îndemână. "Dacă învăţai era uşor, puteai să rezolvi totul. Niciun subiect nu mi s-a părut prea dificil. Prin surprindere ne-au luat camerele de luat vederi, dar ne-am obişnuit", a spus eleva Alexandra Pârciulescu. Cristina Pârcea, de la aceeaşi şcoală, a spus şi ea că nu i