Compania E-Star Mureş Energy agentului termic a reziliat contractul cu Primăria Târgu-Mureş începând cu data de 8 iunie și va mai opera în municipiu o perioadă de 90 de zile de la rezilierea contractului.
În urma discuţiilor purtate cu reprezentanţii primăriei care îşi desfăşoară activitatea pe linia colaborării cu Societatea E-Star Mureş Energy, precum şi a chestionării cetăţenilor, consilierii primarului, Claudiu Maior şi Csegzi Sandor, au expus ieri propunerile pe care executivul primăriei le va înainta Consiliului local municipal în vederea reglementării sistemului de alimentare cu apă caldă şi căldură, în Târgu-Mureş.
În esenţă, propunerile vizează următoarele soluţii: centralele termice numerele 1,3,4, 7 din cartierul Tudor, precum şi centralele 2 şi 4 din cartierul Dâmbu să rămână în sistemul centralizat şi să treacă la S.C. Locativ S.A., iar la blocul cu 10 etaje din cartierul Aleea Carpaţi să se instaleze o centrală de bloc. În ceea priveşte şcolile şi creşele, după preluarea acestora, se are în vedere montarea de centrale individuale, până la sfârşitul acestui an.
Cetăţenii care rămân în afara sistemului centralizat urmează să primească un sprijin material de 1700 de lei pentru achiziţionarea de centrale termice, boilere sau alte instalaţii pentru furnizare a apei calde şi căldurii. Propunerile vizează de asemenea izolarea termică a celor aproximativ 3000 de apartamente care rămân în sistem, anveloparea fiind subvenţionată în totalitate de Consiliul local.
Vor fi făcute demersurile necesare pentru obţinerea, în regim de urgenţă, a avizelor necesare din partea ANRE (Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei), urmând ca în cadrul S.C. Locativ S.A. să fie înfiinţat un serviciu energetic, cu specialişti în domeniul termiei.
Datoria primăriei faţă de E-Star este de un miliard de lei vechi, au afirmat cei