Bucureştenii sunt aşteptaţi vineri şi sâmbătă în curtea Muzeulului Ţăranului Român, unde vor putea gusta cele mai alese feluri ale Deltei, pregătite cu spor de bucătari pricepuţi chiar de aici.
Mâncărurile oferite vor fi condimentate cu muzici şi dansuri alese. Totodată, participanţii vor putea la festival să înveţe să împletească obiecte artizanale la workshop-urile de împletituri tradiționale de papură și stuf (Atelierul de la Mahmudia) și de țesut la război (Comunitatea din Brăila).
Organizatorii au pregătit şi o demonstraţie de gătit borș de pește, ca la mama lor acasă.
Cea de-a patra ediţie e Festivalului gastronomic şi eco-cultural “D’ale Gurii Dunării” este organizat cu ocazia Zilei Dunării, aniversată pe 29 iunie.
În cadrul festivalului va avea loc un concurs grastronomic la care vor participa comunitățile din Sulina, Letea, Jurilovca, Mahmudia, Mila 23, Luncăvița, Crișan, Chilia Veche, Pardina și Federația Comunităților Evreiești din România.
Muzica și dansurile vor fi aduse direct din Deltă de către ansamblurile folclorice Ansamblul Peceneaga, Ansamblul Jurilovca, Ansamblul Mila 23, Ansamblul Mahmudia și Ansamblul Comunității Evreiești.
Cei care vor veni la festival vor mai putea să ia acasă brânzeturi și lactate de la Galați, pește afumat, zacuscă de pește, gem de nuci și dulceață de trandafiri de la Mihaela Feodorov, câștigătoarea concursului de antreprenoriat Salvați Delta, diverse obiecte tradiționale din stuf și papură, dar și țesături.
Programul festivalului va fi următorul:
Vineri – intrare liberă
19.30 - deschiderea festivalului
19.40-20.00 - ansamblul Katiusha - Mahmudia
20.10-20.30 - ansamblul Juraveli - Jurilovca
20.40-21.00 - ansamblul de la Peceneaga
21.00-22.00 - Romano Boutiq
După deschiderea evenimentului, va avea loc o demonstr