Cartea „Radu Afrim. Țesuturile fragilității", de Cristina Rusiecki, va fi lansată astăzi, la ora 19.00, la Librăria Cărturești Verona din București.
Regizorii de teatru nu sunt staruri rock. Nu au cohorte de admiratori care să-i vâneze și să cerșească după un autograf. Singurul care face excepție, cel cu fani autentici este Radu Afrim. Care poate fi explicația acestui fenomen? Ce îl face atât de prizat pe regizorul care sucește vârtos mințile tinerilor spectatori? Și nu numai lor? Cum se explică faptul că publicul ocupă scările din fața teatrelor ca pe niște redute, forțând frenetic ușile pentru a pătrunde la spectacolele sale?
Volumul Cristinei Rusiecki, reputat critic de teatru, publicat la Editura Tracus Arte, Bucureşti, încearcă să afle, să deconstruiască și să justifice cauzele acestui entuziasm. Autoarea dezleagă mecanismele creației regizorului, interesată de articulațiile interioare, văzute sau nevăzute, care compun minunata lume a lui Afrim.
Și, pentru ca amintirile publicului să crească în prospețime, odată cu lectura, cartea este bogat ilustrată cu imagini din spectacolele regizorului fetiș al generației tinere. Fotografiile îi aparțin, în cea mai mare măsură, chiar lui Radu Afrim.
Cartea va fi lansată în prezența actorului Marius Manole, a criticilor de teatru Oana Stoica și Gabriela Lupu și a publicistului psihanalist Valentin Protopopescu. Moderator: Ioan Cristescu.
Imagini din spectacolul „Visul unei nopți de vară“, regizat de Radu Afrim la Teatrul Național „Vasile Alecsandri“ Iași.