În Pitești a apărut, recent, o berărie care își propune să ofere numai bere de import, din diferite părți ale lumii. Numele său este Beermingham și se află undeva în spatele Bisericii Sf. Vineri, pe strada Țepeș Vodă. Acolo am fost invitat, alături de colegi din presă și de amici care se ocupă cu social-media, să particip la o degustare de bere. O invitație inedită, dar pe care nu aveam cum s-o ratez, mai ales că strategia de promovare a celor de la Beermingham părea interesantă și insolită în același timp. Au urmat două ore în care am avut ocazia să vedem și să gustăm nu mai pouțin de opt sortimente de bere. Pare mult, dar este în realitate puțin față de gama de aproape 60 de feluri de bere care sunt disponibile la cea mai nouă berărie ( unii spun chiar singura) din Pitești. În paralel, unul dintre cei care se ocupă de Beermingham, Bogdan Georgescu, ne-a explicat și care este particularitatea fiecărui gen de bere, cum se face, ce îl deosebește de altele, în așa fel încât am putut îmbina gustul cu informația, pentru o lecție de bere în adevăratul sens al cuvântului. Primele beri pe care le-am gustat au fost cele cehești, Jezek ( pils) și Primator Excluziv (bock), una mai lejeră, alta un pic mai tare. A urmat berea albă nemțească Andechs Weiss, nu înainte de încerca și o bere germană de tip lager, Andechs Bergbock Hell. Prezentarea și degustarea au continuat, firesc, cu beri din Regatul Unit, adică London Pride și scoțiana Twisted Thistle IPA, prima mai aromată, a doua un pic mai seacă, dar ambele în stilul deja consacrat al berilor din Albion, cu mai puțină aciditate și cu nivel de alcool redus. A rămas, la final, probabil cea mai cunoscută și mai apreciată bere, cea belgiană. Am încercat, astfel, o bere blondă, Palm, cu un conținut normal de alcool, și una brună, Kasteel Donker, cu 11% alcool, care, bineînțeles, nu este genul de băutură pe care s-o consumi la picnic