Modernizarea principalei artere de circulaţie a Sucevei, de la intrarea dinspre Fălticeni până la ieşirea spre Botoşani, s-a dovedit a fi deficitară pe anumite porţiuni, după cum s-a constatat într-un control al Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Est (ADRNE).
Mai exact, inspectorii unităţii de implementare a proiectului cu finanţare europeană au constatat că în unele locuri asfaltul turnat prezintă denivelări, în vreme ce unele dintre bordurile recent montate sunt ciobite sau chiar dizlocate din locul lor.
Ieri dimineaţă, la comandamentul de gestionare a investiţiilor, primarul Sucevei, Ion Lungu, le-a cerut constructorilor care se ocupă de modernizarea drumurilor să remedieze în cel mai scurt timp deficienţele constatate.
“Toate corecţiile sesizate în urma inspecţiei tehnice să fie aduse la îndeplinire cât mai rapid. Am văzut că v-aţi apucat de borduri – cele care au fost puse rău şi strâmb. Este un proiect european, cu aceşti bani nu ne mai întâlnim şi o să vă întoarcem de o sută de ori până o să avem făcută o treabă de calitate”, le-a spus Lungu.
Conform deciziei reprezentanţilor ADRNE, constructorii au la dispoziţie o lună de zile să corecteze tot ce este prevăzut ca observaţii în urma inspecţiei tehnice.
Conform reprezentanţilor constructorului, problemele legate de “vălurirea” asfaltului pe anumite porţiuni urmau să fie corectate odată cu turnarea altor două straturi de asfalt, inclusiv prin turnarea stratului de uzură, în vreme ce problemele constatate la borduri ar fi cauzate de trecerea unei maşini de mare tonaj, care le-a atins şi le-a dislocat.
Ion Lungu le-a replicat că asta este problema lor, că trebuiau să fie mai bine fixate, spunând că aceste străzi modernizate prin Programul Operaţional regional trebuie să ţină măcar zece ani fără reparaţii.
Modernizarea principalei artere de circulaţie a Sucev