Majoritatea dietelor exclud pâinea din alimentaţia zilnică, pe motiv că ar îngrăşa. Însă, ultimele descoperiri în domeniul nutriţiei arată că, de fapt, pâinea nu este dăunătoare, ci necesară şi utilă. Sursa: www.protectia-consumatorilor.ro
Afirmaţia conform căreia pâinea este o cauză a obezităţii vine mai ales din faptul că ea conţine grăsimi. Specialiştii susţin, însă, că aceste grăsimi sunt benefice şi necesare organismului.
Conform jurnaliştilor bulgari de la "Novinite", pâinea asigură ingrediente nutrivite organismului şi energie. Iar cea realizată din cereale integrale - o sursă importantă de fibre.
Nu trebuie ignorat nici aportul de vitamine din grupa B, respectiv B3, B6 şi B9.
Pâinea poate fi folosită cu succes şi în dietele de slăbit, deoarece conferă rapid senzaţia de saţietate, evitându-se consumul altor alimente, mai calorice şi mai grase, mai scriu cei de la "Novinite".