Tribunalul Bucureşti a decis ieşirea Plafar din insolvenţă, după ce planul de reorganizare al producătorului de ceaiuri a permis, în premieră pentru România, achitarea tuturor creanţelor la valoarea nominală, potrivit administratorului judiciar, Assistance Insolv, din grupul Borza şi Asociaţii, citat de Mediafax.
Cu datorii de 5,1 milioane lei, firma a intrat în insolvenţă în 2009, la cererea acţionarului majoritar, Ministerul Economiei. La finele anului 2010 creditorii au aprobat planul de reorganizare propus de administratorul judiciar.
"Planul de Reorganizare al Plafar SA reprezintă o premieră în România, în sensul că este primul plan în mai bine de 17 ani de când există legea insolvenţei prin care s-a reuşit plata integrală a tuturor creanţelor la valoarea nominală. Pe lângă performanţa de a achita toate creanţele, Planul de Reorganizare a făcut posibilă asumarea unor investiţii de peste 5 milioane lei pentru reabilitarea spaţiilor de producţie şi modernizarea proceselor şi capacităţilor de producţie, rebranding-ul întregului portofoliu de produse şi listarea în toate reţelele naţionale de distribuţie", a declarat într-un comunicat Nicoleta Munteanu, reprezentantul administratorului judiciar.
Afacerile Plafar au crescut de la 6,1 milioane lei în 2010 la 7,3 milioane lei anul trecut.
"Mai mult, după 16 ani consecutivi de pierdere, anul 2011 este primul în care Plafar SA încheie exerciţiul financiar pe profit", se mai arată în comunicat.
Assistance Insolv şi Euro Insolv, ambele din grupul de firme Borza şi Asociaţii, sunt specializate în consultanţă juridică şi reorganizare judiciară. Din portofoliul firmelor fac parte Hidroelectrica, World Trade Center Bucureşti, Uztel şi Asmita Gardens.
Tribunalul Bucureşti a decis ieşirea Plafar din insolvenţă, după ce planul de reorganizare al produ