Aspectul material este absolut necesar, însă nu este suficient pentru a asigura angajaţi performanţi, loiali şi stabili
Angajaţii apreciază şi sunt motivaţi dacă angajatorul se implică în dezvoltarea lor, prin programe de training
Angajatorii care reuşesc să îşi ţină aproape oamenii, în perioade dificile, sunt cei care reuşesc să părăsească mai repede zonele cu turbulenţe
Cu siguranţă, cel mai mare grad de satisfacţie în rândul angajaţilor este dat de bonificaţiile băneşti, însă angajatorii trebuie să ţină cont de faptul că nu doar acest aspect este important pentru a mulţumi resursele umane din cadrul unei companii.
Recompensele non-materiale sunt un ingredient necesar pentru a păstra angajaţii motivaţi, sunt de părere specialiştii în resurse umane.
"Cu siguranţă, cel mai mare grad de satisfacţie în rândul angajaţilor este adus de bonificaţiile băneşti (salariul lunar, prime, bonusuri de performanţă etc.). În acelaşi timp însă, deşi aspectul material este absolut necesar, nu este suficient pentru a ne asigura că avem în organizaţie angajaţi performanţi, loiali şi stabili", a declarat, pentru Curierul Naţional, Cristina Popescu, manager general al firmei de recrutare QPAS.
În ceea ce priveşte tehnicile de motivare ale angajaţilor, reprezentanta firmei de recrutare ne-a explicat că metodele de motivare cele mai puţin costisitoare pe care angajatorii ar trebui să le folosească sunt cele "soft", cum ar fi, spre exemplu, feedback-ul constructiv sau încurajarea meritelor atât individual, cât şi în public.
"Cele mai puţin costisitoare metode de motivare rămân cele legate de zona «soft», dacă o pot numi aşa: feedback constructiv acordat permanent de către management, încurajarea iniţiativei şi recunoaşterea meritelor atât individual, cât şi în «public», crearea unui mediu de lucru plăcut, în care să predomine presiunea construct