Într-un clasament naţional realizat de Institutul pentru Politici Publice (IPP) pentru perioada 2008 – 2011, municipiul Suceava se situează pe locul 27 în clasamentul celor mai scumpe oraşe din ţară.
Acest loc este considerat unul onorabil de către primarul Ion Lungu, în condiţiile în care clasamentul, realizat pe baza tarifelor la apa potabilă, salubrizare, gigacalorie, a costului mediu de întreţinere a spaţiilor verzi, al iluminatului public şi al modernizării unui kilometru de stradă situează oraşe precum Iaşi, Piatra Neamţ, Botoşani, Cluj pe locuri de top, adică în care toate aceste costuri sunt mai mari ca la noi.
Pe primele cinci locuri se situează Sibiu, Buzău, Timişoara, Focşani şi Reşiţa.
De asemenea, Suceava se află pe locul 14 în topul celor mai eficiente primării, luându-se în considerare următorii indicatori de calitate: ponderea pierderilor de apă în reţea, ponderea colectării selective a deşeurilor, ponderea pierderilor de energie termică în sistem, ponderea iluminatului public, suprafaţa spaţiilor verzi pe locuitor.
La acest aspect, oraşe precum Cluj-Napoca, Oradea, Timişoara, Alba Iulia, Piatra Neamţ, Arad, Braşov, Sibiu sau Bacău se situează în urma Sucevei.
Un alt clasament, realizat tot pe perioada mandatului trecut, situează Suceava pe locul 16 în topul celor mai autonome primării reşedinţă de judeţ din punct de vedere financiar, înaintea unor oraşe precum Iaşi, Cluj-Napoca, Botoşani sau Piatra Neamţ. Mai mult, într-un an, Suceava a reuşit să se afle pe locul 5 în acest clasament.
Şeful municipalităţii sucevene, Ion Lungu, consideră că locurile obţinute în clasamentele IPP sunt nişte indicatori buni pentru dezvoltarea Sucevei şi a politicilor administrative aplicate, precizând că şi în acest mandat de primar se va zbate să le păstreze măcar la acelaşi nivel.
Într-un clasament naţional realizat de Institutul